Boken snart klar!

jul 27, 2021

Aktuellt

Arbetet med antologin “Den onödiga flyktingkrisen – rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-2021” närmar sig slutet för oss redaktörer. Nästa vecka tar bokförlaget Migra över. Vi planerar utgivning i mitten av oktober. Så nu, under strålande sommar, sitter vi fastklistrade vid datorerna för att lägga sista handen vid de över 70 textbidragen – långa krångliga omväxlande med korta lättlästa.

Att göra en antologi visar sig vara ett lagarbete. Vi är sex personer i redaktionskommittén, cirka 40 personer som bidragit med texter, fyra illustratörer, några översättare och därtill flera korrekturläsare.

Boken blir tjock, cirka 500 sidor. Detta har vi skrapat ihop på ett drygt halvår! Det var i december 2020 som den första tanken tänktes. Redan i mars månad hade vi ett stort antal bidrag.

Hela boken ska ligga här på hemsidan. Det mesta finns redan där, men artiklarna har nu blivit ett strå vassare. Det har också tillkommit nya artiklar. När vi vet exakt hur artiklarna i boken ser ut ska vi uppdatera hemsidan med de nya versionerna.

Du vet väl att du kan förbeställa boken, och också beställa tidskriften Ordfront Magasin 3-2021 med temat Den onödiga flyktingkrisen? Vid beställningar före 15 september ingår portot. Beställningar görs via info@onodigaflyktingkrisen.se.

Efter den 15 september 2021 kommer både boken och Ordfront Magasin att säljas via Stöttepelarens “bokhandel”.